Az SaS ma kongresszust tart Lőcsén, ahol új tagokat választ az Országos Tanácsába, ugyanakkor a pártból nemrégiben távozó alelnök, Jozef Mihál megüresedett helyét nem töltik be.

 

„Az SaS új alelnökének megválasztása nem tartozik a szombati kongresszus témái közé”

nyilatkozta Katarína Svrčeková, a párt szóvivője.

 

Az SaS-nek jelenleg két alelnöke van, Ľubomír Galko és Jana Kiššová. A pártból távozó Mihál döntésének okaként főleg Richard Sulík pártelnök hozzáállását jelölte meg, elismerve, hogy már hosszabb ideje voltak nézeteltéréseik. Mihál szerint az SaS eltért a liberális nézetektől.

 

 hirdetes_810x300  

Sulíknak nem csak Mihállal voltak nézeteltérései, hiszen nemrégiben Martin Poliačikkal is összerúgta a port. Az ügy odáig fajult, hogy a média már távozását vizionálta.

 

A mai kongresszuson viszont Poliačik is egyike annak a 8 főnek, akik az Országos Tanács három üres helyének egyikére pályázik.

 

A képviselő szerint az SaS-ben jelenleg sikerült stabilizálni a helyzetet, a párt működését érintő kérdéseket a mai kongresszuson kellene megnyitni. Poliačik szerint ugyan minden problémára nem fognak megoldást találni, de ha lesz rá akarat, akkor előremozdíthatják a dolgokat.

 

Teraz.sk

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!