Ladislav Bašternák vállalkozót – akinek lakásában Robert Fico miniszterelnök is lakik – hivatalosan is adócsalással vádolják – számolt be minderről a Webnoviny.sk. A rendőrség pénteken, azaz március 17-én vádolta meg Bašternákot.

 

Az ügyészség szóvivője, Jana Tökölyová a bűnvádi eljárást egyelőre nem erősítette meg. „Az ügyben jelenleg is  folyik a nyomozás, így nem fogunk bővebb információkkal szolgálni”- mondta.

 

A NAKA azzal vádolta meg Bašternákot, hogy nem fizetett adót és biztosítási díjat.

 

 hirdetes_300x300  

Ladislav Bašternák cégei 2008 és 2015 között 72 ezer euró adót vezettek el, míg az ÁFA révén eurómilliókat igényeltek vissza. A Bašternák cégeinek 12 év leforgása alatt kifzetett ÁFA összege eléri a 16 millió eurót.

 

Ladislav Bašternák a 2012-es választásokat követően 7 lakást vásárolt Pozsony központjában. Bár piaci áruk nagyjából 1,5 millió euróra rúgott, Bašternák azt állította, hogy a lakásokért nem kevesebb, mint 12 millió eurót fizetett . A nyomozóhatóságnak azt mondta, hogy a lakásokért készpénzben fizetett. Az állam ezt követően – a második Fico-kabinet idején – kétmillió eurót fizetett vissza Bašternáknak.

 

Forrás: webnoviny.sk/aktuality.sk

Nyitókép: DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!