Újabb öt régió csatlakozhat a legkevésbé fejlett járások fejlesztési programjához – ezek támogatásáról dönthet ma a visszatérő kormányülés. A tárgyalást az előző héten megszakították, hogy az érintett miniszterek jobban felkészüljenek a mai tárgyalásra. A régiókkal kapcsolatban újra felmerül a munkahelyteremtés és a földterületek nyilvántartásának frissítése is.

 

A minisztereknek dönteniük kell néhány Most-Hidas képviselő javaslatáról is, amely a a közigazgatási és polgári peres eljárásokról szóló törvényt érinti. Gál Gábor, Jakab Elemér, Vörös Péter és Bastrnák Tibor javaslata szerint a bírósági feljelentések és bizonyítékok regionális vagy kisebbségi nyelvre való lefordítását a közigazgatási vagy polgári peres eljárások során az államnak kellene biztosítania.

 

Terítékre kerül az EU-s elnökség miatt leállított Nemzeti Galéria felújításának problémája is. A beruházás 48,7 millió euróba kerül, a jelenlegi tervek szerint 2019 nyarára készülhet el teljesen. Szóba kerül a közeledő római uniós csúcs is, ahol több fontos döntés is születhet az EU jövőjéről. A szlovák delegációt Robert Fico miniszterelnök vezeti majd.

Teraz.sk
kép: TASR

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!