František Gaulieder volt HZDS-es parlamenti képviselőt elgázolta a volnat – adta hírül a Noviny.sk. A tragédiára valamikor péntekről szombatra virradóra került sor Tornóc közelében (Vágsellyei járás).

 

A volt képviselő eltűnését a család jelentette a rendőrségen. A hatóságok később megtalálták az autóját egy félreeső helyen parkolni valahol Tornóc és Vágsellye között.

 

A ügyben a nyitrai rendőrség indított nyomozást, nem zárják ki az öngyilkosságot sem.

 

 hirdetes_810x300  

Gaulieder HZDS-es parlamenti képviselő volt a ’90-es években, majd 1996-ban már mint függetlentől vonták meg tőle képviselői mandátumát, arra hivatkozva, hogy az akkori házelnöknek, Ivan Gašparovičnak küldte el lemondását levélben. Gaulieder ezt tagadta, és bíróság elé vitte az ügyet. Az Európai Emberjogi Bíróság döntése értelmében a szlovák államnak 30 ezer eurós kártérítést kellett fizetnie a történtekért.

 

Igor Matovič ellenzéki képviselő szerint Gauliedert állandóan megfenyegették, mert felhívta a figyelmet a galántai politikusok korrupciós ügyeire és az ottani maffia tevékenységére.

 

A Denník N szerint Gaulieder mandátumának megvonása volt a Remiáš-gyilkosság után a legsúlyosabb jogsértés, amit Mečiarék követtek el. Gaulieder sokat kritizálta a HZDS-t és a vezetését, annak idején összerúgta a port Ivan Lexával is.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!