Pozsony megyeképviselői szerdán ellenőrizték a récsei Szolgáltató és Kereskedelmi Szakközépiskola felújított iskolai úszómedencéjét, amely a nyár végén, legkésőbb az ősz elején kerül átadásra.

 

Bővülnek a sportolási lehetőségek Pozsonyban

 

 „2015-ben egy felmérést készítettünk arról, hogy a pozsonyiak miképpen töltik a szabadidejüket, és milyen sportolási lehetőségeket hiányolnak. Az első helyen „hiánycikként“ egyöntetűen az uszodák végeztek. Nagyon örülök annak, hogy két év alatt már a második uszoda nyitja meg a kapuit Pozsonyban. Ez nagyon jó hír, hiszen nemcsak az iskolának, hanem a nyilvánosságnak is lehetősége lesz használatba venni az uszodát“

 

– mondta a Pozsonyi Önkormányzati Kerület elnöke, Pavol Frešo.

 hirdetes_810x300  

 

Fotó: BSK

 

A felújítás után az úszómedencét nemcsak a diákok vehetik igénybe, de a sportklubok is, valamint a megszabott időpontokban a nyilvánosság számára is nyitva lesz az uszoda.

 

„Bízom benne, hogy szeptemberben az iskola új úszómedencével nyithatja meg kapuit, és mindannyian együtt fcsobbanhatunk a medencébe. Az az úszómedence, amely 2003-ig működött, nagy népszerűségnek örvendett, így reméljük, hogy ez iránt az úszómedence iránt is nagy lesz az érdeklődés“

 

– vélekedett Anna Zemanová.

 

Fotó: BSK

 

Pozsony Megye Önkormányzata ezenkívül két iskolai úszómedence felújítását tervezi a fővárosban. A Tomášik utcai Ladislav Novomeský Gimnázium medencéjének felújítását néhány héten belül megkezdik, míg az Építőipari és Geodéziai Szakközépiskola esetében a megye az építkezési engedély kiadására vár.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!