Az ellenzéki OĽaNO-NOVA a Munka törvénykönyvének módosító indítványában az üzletek vasárnapi zárva tartását javasolja.

 

Mindenkinek joga van a vasárnapi pihenéshez

 

„A kiskereskedelmi boltok vasárnapi zárva tartásán kívül a javaslat azzal az esettel is foglalkozik, ha december 24-e vasárnapra esik. Ez esetben a kiskereskedelmi boltok nem csupán déli tizenkettőig tartanának zárva, hanem azokra is az év többi napján érvényes vasárnapi zárva tartás vonatkozna”

 

– olvasható a javaslatban.

 hirdetes_400x285  

 

Mindenkinek jár a szabad vasárnap, hogy a családjával és a gyermekeivel foglalkozzon, esetleg a hobbijának, kedvenc időtöltésének szentelje az idejét, vagy csak egyszerűen pihenjen. „Az utóbbi években a kereskedelem fejlődése és az üzletek nyitvatartási idejének meghosszabbítása hozzájárult ahhoz, hogy a vasárnap is az egyike lett a klasszikus értelemben vett munkanapoknak”.

 

Az indítványozók a statisztikai adatok alapján beszámoltak arról, hogy Szlovákia minden ötödik állampolgára munkával tölti vasárnapját, ami európai viszonylatban is a legtöbb. „Amennyiben Szlovákia célja felzárkózni a fejlett országokhoz, akkor a vasárnapi nyitva tartást be kell tiltani” – hangsúlyozták az OĽaNO–NOVA képviselői.

 

Forrás: teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!