A Regiojet szeretné kibővíteni a jelenlegi útvonalait, mégpedig Homonnával (Humenné) és Párkánnyal. A bővítés decembertől lépne érvénybe.

 

A Prága–Kassa járatot (Csaca–Zsolna–Ruttka–Liptószentmiklós–Poprád/Tátra–Sároskőszeg– Kassa) a Regiojet Homonnával (Humenné), míg a Prága–Pozsony járatot Párkánnyal hosszabbítanák meg.

 

A Regiojet szóvivője szerint az egyes útvonalak meghosszabbítása újabb szerelvények igénybevételét is jelentené.

 

 hirdetes_300x300  

100 utas alatt nem éri meg

 

A vasúttársaság fő érve az, hogy az államnak ezután nem kellene a kevésbé megterhelt vasútvonalakat nagy összegekkel dotálni. A minisztérium ugyanis nemrég egy olyan elemzést hozott nyilvánosságra, amelyből kiderült, hogy évente 4,9 millió eurós vesztesége van azokon a járatokon, ahol az egy vonatra eső utasok száma 100 körüli. Az állam összességében a vonatok üzemeltetését (északon és délen) 9,2 millió euróval dotálja.

 

A Regiojet az üzemeltetést teljes mértékben vállalja, beleértve a kedvezményeket is (hatéves korig a gyerekek ingyenes szállítását, valamint az árengedményeket diákok és a rokkantak számára).

 

A Regiojet ajánlata teljesen megváltoztatná az állami vonatok indulását” – mondta a közlekedésügyi minisztérium szóvivője. „A Pozsony és Prága útvonal kibővítésekor figyelembe kell venni azt is, hogy a javaslat teljesen megzavarja az összeköttetést Budapesttel, és nem nyújt lehetőséget arra sem, hogy egyenesen lehessen utazni Hamburgba. Ezzel rosszabbodik az utazási kínálat.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: aetter.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!