Szerdán veszi kezdetét a rendőrség Gyorsasági maraton 2017  (Rýchlostný maratón 2017) elnevezésű akciója. Az akció során 24 órán keresztül közel 400 útszakaszon mérik majd a közúton közlekedők sebességét.

 

A rendőrség korábban 280 polgári javaslatot kapott az ellenőrzések helyszínére,  amelyben összesen 300 helyet és szakaszt javasoltak. Denisa Baloghová rendőrségi szóvivő a SITA hírügynökségnek elmondta, hogy mindegyik ajánlást értékelték biztonsági szempontból. A rendőrök további 100 szakasszal egészítették ki a listát, így holnap összesen 386 helyen találkozhatunk gyorshajtókra vadászó rendőrökkel.

 

Érdemes folyamatosan követnünk a rendőrség hivatalos Facebook-oldalát, ahol majd nyilvánosságra hozzák a mérések helyszínét. A megengedett sebesség túllépése a második leggyakoribb oka a közúti baleseteknek. Szlovákián kívül Ciprus, Csehország, Németország, Spanyolország, Észtország, Finnország, Magyarország, Horvátország, Olaszország, Írország, Luxemburg, Litvánia, Lettország, Portugália, Románia, Szlovénia, Szerbia és Nagy-Britannia is csatlakozott a kezdeményezéshez.

 

 hirdetes_810x300  

Webnoviny.sk
kép: pravda.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!