Összesen 109 rendőrt vádoltak meg tavaly bűncselekmény elkövetésével Szlovákiában, derül ki a belügyminisztérium által kidolgozott rendőrségi jelentésből.

 

A belügyminisztérium felügyelő részlege összesen 98 rendőr ellen emelt vádat, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) pedig 7 rendőr esetében tett ugyanígy. A rendőrség határrendészeti részlegéről is érkezett bejelentés, négy rendőr ellen. A 109  rendőr szolgálati helye alapján a legtöbb esetben Pozsony és Kassa megyében történt vádemelés, mindkét megyében 23-23 személy ellen.

 

A legtöbb, rendőrök által elkövetett bűncselekmény 2016-ban a „közügyeket érintő törvénysértés” kategóriába tartozott. Ida tartozik többek közt a hatalommal való visszaélés, közokirat vagy hivatali pecsét, jelzés hamisítása…

 

 hirdetes_810x300  

 

Az elkövetett bűncselekmények közül 17 tartozott az „emberi élet veszélyeztetése” kategóriába. Ide tartozik például a gyilkosság elkövetése is, ilyen bűn elkövetésével két esetben foglalkoznak.  Vádemelés történt nem megengedett kábító- és pszichotropikus anyagok gyártása, birtoklása és forgalmazása miatt is, vagy szándékos bántalmazás miatt. A többi törvénysértést a „vagyon elleni bűncselekmény” és „egyéb bűncselekmény” kategóriába sorolták.

 

SME
kép:  Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!