Szlovákiát még nem fedezte fel az osztrák nép, pedig Pozsony és Bécs közel vannak egymáshoz. Ezen változtatni kell – vélekedett Andrej Kiska elnök. Egyetértett vele Alexander Van der Bellen osztrák államfő is, aki ma hivatalos látogatáson tartózkodik Pozsonyban.

 

Kiska és Van der Bellen kölcsönösen dicsérték egymást

 

„Próbáljuk jobban fejleszteni a kapcsolatainkat, leginkább a turizmus és a kultúra területén, hogy a szlovákok és az osztrákok jobban megismerjék egymást”

 

– mondta Andrej Kiska.

 hirdetes_400x285  

 

„Bevallom, nem igazán ismerem Szlovákiát, de Pozsonyba már néhányszor ellátogattam”

 

– fűzte hozzá Van der Bellen, aki örülne, ha az osztrákok gyakrabban jönnének Szlovákiába.

 

Kiska azt állítja, nagyon sok közös van az ő és az osztrák köztársasági elnök értékrendjében. „Hozzám is közel állnak a tolerancia, az emberség és a szolidaritás elvei” – mondta Kiska, aki úgy véli, hogy a politikusokból és az egyszerű emberekből is hiányzik az optimizmus, de Van der Bellennél mindezt megtalálta.

 

Az optimizmust vissza kell hozni az Európai Unióba, meg kell mutatnunk, hogy minden válságot meg tudunk oldani, ha egységesek leszünk” – szögezte le Kiska, majd hozzátette, hogy „párbeszédre és empátiára van szükség”.„Megtaláltam azt az embert, aki röviden összefoglalta az Európai Unió lényegét” – reagált Van der Bellen Kiska beszédére.

 

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!