Ján Slotát a bíróság bűnösnek ítélte megvesztegetés vádjában. Az SNS egykori elnöke pénzt kínált egy általa okozott baleset károsultjának, hogy az ne jelentse a rendőrségnek az történteket. Az ítélet nem jogerős.

 

Slotát már 6000 euró pénzbírságra és 6 évi vezetéstől való eltiltásra megbüntették, mert nem volt hajlandó megfújni az alkoholszondát. Ezen túl azonban megvesztegetés gyanújával is perbe fogták, mert pénzt kínált az általa okozott baleset egyik károsultjának, hogy hallgasson az esetről.

 

A balestre 2016 januárjában került sor, Slota a Porschejével két másik autóba rohant bele. Mivel elutasította a helyszínen az alkoholszondás vizsgálatot, ezért a törvény úgy tekint rá, mintha részeg lett volna. Ezután a Zsolnai Egyetemi Kórházba vették fel betegként, állítólagos infarktus gyanújával.

 

 hirdetes_810x300  

A Specális Büntetőbíróság néhány hónapig nyomozott az ügyben, majd arra a döntésre jutott, hogy a kerületi bíróság korábbi, alkoholos befolyásoltság alatti vezetés bűntettét kibővíti a megvesztegetéssel, és szigorítja a kiróható büntetés mértékét is.

 

Slotát így 1 évnyi szabadságvesztésre ítélték két évre feüggesztve. Az ítélet nem jogerős, az SNS egykori elnöke még fellebbezhet.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!