A szlovák felsőoktatás újabb 30 professzorral bővül. A kinevezési dekrétumok átadására ma került sor az Elnöki Palotában. Az újonnan kinevezett professzorok többek között a geológia, gyermekgyógyászat, telekommunikáció, sebészet, mikrobiológia és a szociális munka szakterületén tevékenykednek.

 

Kiska szerint a minőségi művelődés formálja azt, hogy milyen értékek tartják egyben a társadalmunkat, továbbá azt is, hogy a viselkedés milyen szabályait és normáit tartjuk igazságosnak, és hogyan kényszerítjük ki ezeknek a betartását. “Mindebben helyettesíthetetlennek látom az Önök szerepét. Önöktől is függ, hogy mit és hogyan fognak oktatni az egyetemeinken,  valamint az is, hogy milyen lesz a szereplése az egyetemeinknek a tudomány és a kutatás terén” – hangsúlyozta beszédében Kiska.

 

Az államfő egyebek mellett arra kérte az új professzorokat, hogy gyakoroljanak nyomást a művelődés, a tudomány és a kutatás minőségének magasabba szintre emelésében. Kiska szerint a szlovák tudomány – beleérte a felsőoktatásban zajló tudományos munkát – elmaradott a fejlett országokkal összehasonlítva.

 

  hirdetes_300x300   

Kiska utoljára 2016 novemberében nevezett ki professzorokat. Akkor 20 egyetemi/főiskolai pedagógus vehette át a köztársasági elnök kezéből a dekrétumot.

 

Az újonnan kinevezett professzorok listája itt megtekinthető.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!