Először is, a kormánynak effektíven kellene felhasználnia a pénzt az autópályákra, máskülönben ez csupán pénzszórás egy végeláthatatlan, nagy fekete lyukba” –reagált az OľaNO a miniszterelnök hétvégéi kijelentéseire.

 

 „A kormány nem képes megépíteni a D1-es autópályát. Robert Fico először 2010 végéig ígérte az autópálya befejezését, majd 2013-ra és 2016-ra. Múlt évben a kormány a programnyilatkozatában a befejezés időpontját 2020-ra toltak ki, most pedig a 2026-os befejezést latolgatják. Nálunk az autópálya egyes szakaszait drágábban építik meg, mint Németországban az egész alagutat”

 

– írja az OĽaNO.

 

„A kormány nem tudja mi meddig fog tartani: egy évig vagy két évig. Jelentős késésről beszélnek az alsóvisnyói alagút esetében is, de problémák vannak a pozsonyi körgyűrű körül is. A kormány annak ellenére írt alá szerződést egy magán autópálya-építő társasággal, hogy a telkek nem is voltak a birtokában. Az egyes telkek továbbra sincsenek a birtokában, hiányoznak az engedélyek, így az államra vagy óriási bírság, vagy hatalmas árdrágulás vár. Végül a kormány egy gyorsított törvényhozás során elfogadta a földek kisajátításáról szóló törvényt. Lehetséges, hogy ezt a törvényt az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek kiáltja ki, így a kormánynak bírságot kell majd fizetnie az építészeti társaságnak, milliókat pedig a spekulánsoknak”.

 

 hirdetes_810x300  

Forrás: DenníkN

Nyitókép: NaPalete.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!