Róbert Krajmer a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) korrupcióellenes egységének vezetője, akit korábban  Tibor Gašpar rendőrkapitány nevezett ki. Az Aktuality.sk szerint felesége, Mária Krajmerová a trencsénteplici fürdőt üzemeltető Kúpele Trenčianske Teplice nevű vállalat igazgatótanácsában ül 2015 júniusától.

 

Igen ám, de a cég többségi tulajdonosa a Begram társaság, amely Zoroslav Kollár vállalkozó tulajdonában áll. Kollár korábban az úgynevezett maffialistákon is szerepelt. Kisebbségi tulajdonos még Bödör Norbert is, akinek édesapja, Miroslav köztudottan Smer-közeli oligarchának számít.

 

2015-ben, amikor Krajmerová az igazgatótanácsba került a Zrt. összesen 239 ezer eurós jutalmat osztott szét a társaság ügyvivői között, ez 2014-ben 48 ezer, 2016-ban 36 ezer euró volt. A portál kérdéseire Kollár és Bödör sem kívánt válaszolni, a vezetőség szerint a társaság zártkörű részvénytársaságként működik, ezért nem tartják szükségesnek, hogy válaszoljanak.

 

 hirdetes_300x300  
forrás: aktuality.sk

 

Krajmerová állítása szerint már tíz éve dolgozik az idegenforgalom területén a régióban, ezért is fogadta el az ajánlatot 2015-ben.  Nem kívánt viszont válaszolni arra a kérdésre, hogy hogyan ismerkedett meg Kollárral és Bödörrel. Szerinte csak lejárató cikket akarnak készíteni róla, de magánszemélyként nem köteles válaszolni a kérdésekre.

 

Az Aktuality.sk megkereste férjét,  a korrupcióellenes egység vezetőjét is:  azt szerették volna megtudni, hogy nem zavarja-e a rendőrséget, hogy a szervezethez tartozó egyik legfontosabb részleg igazgatójának felesége  alvilághoz köthető és kétes hírnevű vállalkozóknak dolgozik. A rendőrség szerint a kérdések magánszemélyeket érintenek, ezért nem reagálnak rá, ha pedig az únságíróknak tudomásuk van egy rendőrségi alkalmazott törvényellenes cselekedetéről, akkor forduljanak a belügyminisztérium illetékes szerveihez.

 

Aktuality.sk
borítókép: Aktuality.sk/Facebook

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!