A HB Reavis komplikációk miatt csupán nyár végén kezdi el az új autóbusz-pályaudvar építését.

 

Nem megy minden zökkenőmentesen

 

Mégsem kezdik meg július végétől a Malomliget (Mlynské Nivy) városrészben az új autóbusz-pályaudvar építését. A kivitelező HB Reavisnek ugyanis váratlanul komplikációi akadtak a Botto utcai ideiglenes buszmegálló építési engedélyével.

 

 hirdetes_810x300  

 „Reméljük, hogy a nyár végéig sikerül üzembe helyeznünk az ideiglenes autóbusz-megállót. Emellett mindent megteszünk azért, hogy ugyanebben az időpontban az új autóbusz-pályaudvar építését is meg tudjuk kezdeni, hiszen 2020-ra be kell fejezni”

 

– mondta a HB Reavis szóvivője, Martina Jamrichová.

 

A HB Reavisnek az új autóbusz-megálló megépítéséhez már megvan a jogérős építési engedélye, ám mindemellett biztosítania kell a jelenlegi buszmegálló áthelyezését a Botto utcába. A HB Reavis szerint az ideiglenes buszmegálló teljes mértékben képes lesz a jelenlegi pályaudvar funkcióinak ellátására és helyettesítésére. A kivitelezők továbbá biztosítják a felszállóhelyek megfelelő mennyiségét, valamint a minőségi szolgáltatásokat is.

 

Fotó: HB Reavis

 

A HB Reavis már májusban megkezdte a Nivy Állomás projekt kivitelezését, ami összesen 345 millió euróba fog kerülni. Elsőként az adminisztratív Nivy Tower építését kezdték el. Az környék közlekedési és technikai infrastruktúrájának felújításába pedig 24 millió eurót szándékoznak befektetni.

 

A Malomliget utca felújításáról is tárgyalnak

 

A befektető a Malomliget utca teljes felújítását tervezi. Az utca lezárásáról azonban még mindig tárgyalnak az illetékes hivatalokkal. A megbeszélések tárgyát az utca teljes, 14 hónapos lezárása, valamint a fokozatos, 36 hónapon át tartó forgalomkorlátozása képezi.

 

„Számunkra a legpraktikusabb megoldás a teljes, 14 hónapon át tartó lezárás, nem pedig a 36 hónapos fokozatos utcalezárás, ami minden második és harmadik hétben változna”

 

– mondta a HB Reavis szóvivője.

 

Forrás: aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!