A legendás pozsonyi uszoda, a Matadorka az elmúlt időszakban számos felújításon ment keresztül és ma megnyitotta kapuit, hivatalosan is elkezdve a nyári szezont. Pozsony Megye Önkormányzata nagyban hozzájárult a rekonstrukciós munkálatok finanszírozásához, amelynek köszönhetően új szivattyút szereltek fel, az úszómedence falai új borítást kaptak, de felújításra kerültek a női tusolók.

 

„A gyermekek és fiatalok sporttevékenységének támogatását azzal kell kezdeni, hogy minőségi feltételeket teremtünk. Az elmúlt öt évben a Matadorka fürdőt 40 ezer euróval támogattuk felújítás és helyreállítás céljából. Az emelkedő látogatottság alapján egyértelmű, hogy ez egy jó beruházás volt”

 

mondta Pavol Frešo, Pozsony megye megyefőnöke.

 

Fotó: BSK

 

 hirdetes_810x300  

A megye már régebb óta támogatja a sportlétesítményeket, ennek a vállalásnak a keretében évi 31 200 euró dotációban részesítették a Matadorkát. Idén pedig plusz támogatásra tett szert a Pozsony megyei támogatási keretből 6500 euró értékben. Ezt az összeget az üzemeltető az úszómedence 50 méter hosszú falának és a rekreációs medence 25 méternyi falának felújítására fordíthatta, valamint a női tusolók, öltözők és illemhelyeket is átépítették.

 

A Matadorka fürdő már 1963-tól működik, eredetileg a közeli Matador üzemének gőzével fűtötték. Ma számos lehetőséggel csábítja az úszás szerelmeseit, a létesítményben van úszómedence, rekreációs medence, gyermekmedence, csúszda, gyerekek részére homokozó és trambulin. A látogatók strand röplabdázhatnak, de asztaliteniszre és focira is van lehetőség.

 

Fotó: BSK

 

Fotó: BSK

 

Fotó: BSK

 

BSK, Körkép.sk

Nyitókép: BSK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!