Ahogy arról még tavaly év végén beszámoltunk, a Közlekedésügyi Minisztérium megreformálta első elképzelését a hiányzó STK-ért és EK-ért járó bírságokat illetően.

 

Jelenleg a hiányzó STK és EK 332 euróba (egyenként 166 euró) kerül az autósoknak, ha a bírságot 15 napon belül befizetik, 221 euróval megússzák a dolgot. Az STK és EK általában egyébként 80-90 euróba kerül.

 

A kormány által elfogadott újítás szerint ha a kocsi tulajdonosa 15 napon belül megújítja az STK-t és az EK-t az autóján, vagy kijelenti a regiszterből, csak a bírság 1/3-át kell befizetnie, tehát összesen 111 eurót.

 

 hirdetes_810x300  

A minisztérium adatai szerint körülbelül 40 ezer gépkocsi nem rendelkezik érvényes STK-val és EK-val. Ha a parlament jóváhagyja, a törvény jövő év áprilisától lép érvénybe.

 

Több műszaki vizsgaközpont

 

Az állam növelné azoknak a műhelyeknek a számát, ahol STK-t és EK-t lehet csináltatni. Jelenleg az állam határozza meg, hogy egy adott régióban mennyi  vizsgaközpont, és csak ott növelhető a számuk, ahol a kapacitás legalább a felével kisebb, mint a kereslet.

 

Körkép.sk, aktuality.sk

Nyitókép: odkazprestarostu.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!