„Ha nem oldják meg a legégetőbb kérdéseket, akkor nem sajtótájékoztatókon fogunk találkozni” – mondta A Szakszervezeti Szövetségek Konföderációjának (KOZ) elnöke Jozef Kollár. Hozzátette, nem rögtön a sztrájkra gondol, azonban nem zárja ki annak lehetőségét.

 

 

A szakszervezetek felhívták a figyelmet az állami alkalmazottak díjazására. „A béremelési táblázatok a nyolcadik fizetési osztályt követően a minimálbér szintje alá kerülnek” – figyelmeztetett Kollár. A szervezet ezért munkacsoportot hoz létre, hogy orvosolják a hiányosságokat, a jelenlegi bérezi szintet és a juttatásokat elégtelennek tartják.

 

„Két év után sem jutottunk el konkrét eredményekig” – állítja Kollár. Szerinte lassan az alkalmazottak türelme is el fog fogyni, pedig néhány tárca már elismerte a problémát, az állam azonban mégsem cselekszik.

 hirdetes_810x300  

 

„Eljött az ideje, hogy változtassunk ezen az állapoton” – hangzott el a sajtótájékoztatón, majd a szakszervezeti elnök megnevezte azokat az állami hivatalokat is, ahol munkaerőhiánnyal küzdenek, köszönhetően a rendkívül alacsony érdeklődésnek is.

 

hnonline.sk
kép:  hnonline.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!