Az élelmiszerek kettős minősége összefügg a kettős életminőséggel, ami Szlovákiában több szempontból is alacsonyabb, mint például Ausztriában  – jelentették ki mai sajtótájékoztatójukon az OĽaNO-NOVA képviselői, Eduard Heger, Ján Marosz és Anna Verešová, reagálva ezzel a kormányfő külföldi élelmiszerekkel kapcsolatos kijelentéseire.

 

„A rossz élelmiszerekért a nemzetközi vállalatok a felelősek. Fontos, hogy Szlovákia lakosai is olyan minőségű élelmiszert kapjanak, mint az EU más országában élők, ugyanis hasonlóan értékes emberek. A politikusaink felelősek azért, hogy az EU-n belül kettős életminőség alakult ki. Felszólítjuk ezért a miniszterelnököt, hogy kettősség megoldásához is úgy álljon hozzá, mint az első problémához..”

 

-mondta Heger. Marosz szerint Szlovákiában például többe kerül az üzemanyag, mint Ausztriában, miközben az osztrákok jobb bérezési feltételekkel rendelkeznek. Tíz évvel ezelőtt, 2007-ben Robert Fico azt mondta, hogy  2010-ig autópálya fogja összekötni Kassát Pozsonnyal.

 

A képviselő rámutatott arra, hogy a szlovák autópályák 2020-ig sem fognak elkészülni, jelenleg 4 kilométer épül időben.  Marosz szerint miközben az osztrákok 1719 kilométer autópályával rendelkeznek, addig az ország lakosai „szakaszosan haladhatnak” 464 kilométer autópályán.

 hirdetes_300x300  

 

Fico kitiltaná a külföldi élelmiszert Szlovákiából a kettős minőség miatt

 

Verešová szerint a időbeni gyógyítás szintje olyan alacsony Szlovákiában, hogy 13 ezer ember hal meg évente.

 

„Ezek az emberek azért halnak meg, mert nem kaptak jó egészségügyi ellátást és időben kezelést.”

 

Úgy látja, az egészségügy színvonala 2013 óta folyamatosan csökken Szlovákiában.

 

Teraz.sk
kép: info.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!