A botrányos körülmények között leváltott Jozef Holjenčík utódja az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) élén július 25-től Ľubomír Jahnátek lesz. A hivatal új elnöke a Smer parlamenti képviselője, a korábbi Fico-kormányok gazdasági és földművelésügyi minisztere. A gazdasági minisztérium javaslatát ma fogadta el a kormány.

 

Ľubomír Jahnátekot a Gazdasági Minisztériuma július 25-én, kedden vezeti be tisztségébe, az Árszabályozási Hivatal elnöki posztjába – tájékoztatott minderről Vojtech Ferencz gazdasági államtitkár a kormánykabinet mai ülése után.

 

„A kormány a mai nappal kinevezte Ľubomír Jahnátekot az ÚRSO új elnökének, holnaptól tényszerűen és jogilag (de facto és de jure) ő az ÚRSO új elnöke. A Szlovák Köztársaság Gazdasági Minisztériuma kötelességének érzi, hogy holnap, július 25-én a délelőtti órákban bevezesse őt tisztségébe”

 

– pontosított.

 hirdetes_300x300  

 

Robert Fico kormányfő kijelentette, azt várja Jahnátektől, hogy erős szabályozási keretet használjon, majd hozzátette, hogy bárki jelentkezhetett az ÚRSO elnöki posztjára kiírt pályázatra, aki jelentkezni akart. „Jahnátekot konkrét munkáltatók javasolták. Úgy vélem sokkal jobb volt, mint a többi jelölt” – tette hozzá ma a kormányfő.

 

Jahnátek az Aktuality.sk-nak elmondta, hogy nem érzi úgy, hogy kötve lenne a Smerhez és Ficohoz. “Akkor sem éreztem úgy, hogy lekötelezett lettem volna, amikor miniszter voltam. Fico soha nem parancsolta meg nekem, hogy mit tegyek” – mondta Jahnátek, majd megnyugtatásképpen azt üzente az embereknek, hogy az ő elnöksége alatt az energiaárak növekedésére sosem fog sor kerülni.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!