A rendőrség elutasította az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) korábbi vezetője, Jozef Holjenčík ellen tett feljelentést – erősítette meg a SITA hírügynökségnek Martin Wäldl, a rendőrség kommunikációs munkatársa.

 

Az ÚRSO korábbi elnöke ellen két feljelentés is érkezett, köztisztviselő által elkövetett hivatali visszaélés miatt. Wäldl elmondása szerint nem volt indok a bűnvádi eljárás elindítására, egy esetben pedig a döntés ellen benyújtott panaszt már elutasított az ügyész.

 

A másik esetben (ami a 2017-es energiaárak körül kialakult botrányt érinti) egyelőre még nem döntöttek a benyújtott panaszról. Holjenčík 2007 óta vezette a hivatalt, idén februárban jelezte Robert Fico kormányfőnek, hogy távozik pozíciójából – ennek oka a lakossági energiaárak körül kialakult káosz volt, a beígért árcsökkenés helyett ugyanis több területen is növekedtek az energiaárak.

 

  hirdetes_300x300   

Később egy felvétel is nyilvánosságra került, amelyen az hallható, hogy  Holjenčík azt tanácsolja az energetikai szektorban vállalkozóknak, hogy becsültessék fel újra cégük vagyonát,  a változások alapján ugyanis a hivatal megemelheti a lakossági vízdíjakat.

 

Az energiaárakkal a kormánykoalíció is sokat foglalkozott, az SNS elnöke, Andrej Danko után Bugár Béla (Most-Híd) is a távozását követelte. Kérdéses azonban az új jelölt megbízhatósága, keddtől ugyanis a Smerhez ezer szállal köthető, egykor gazdasági és mezőgazdasági miniszterként is tevékenykedő Ľubomír Jahnátek irányítja a hivatalt.

 

Webnoviny.sk / Körkép.sk
kép: SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!