Hat politikai párt hozta nyilvánosságra a belügyminisztérium honlapján számláinak adatait – a nyilvános adatokat bárki megtekintheti, így a megyei választásokat megelőző kampányokat is nyomon követhetjük. 

 

A legerősebb kormánypárt, a Smer-SD rendelkezik a legtöbb pénzzel – a párt számláján összesen 462.481 euró van, az eredeti 500 ezer euróból. A Most-Híd korábban 450 ezer euróval rendelkezett, de jelenleg is 250 ezer euró van a mozgalom számláján.

 

A legnépszerűbb ellenzéki párt, az SaS 67.508 euróból gazdálkodik, korábban 100 ezer eurós összeggel rendelkeztek. A KDH még nem költött sokat 30 ezer eurójából, jelenleg 28.994 maradt a számlán. Az SNS számláján 14.764 euró található, az MKP 12.900 eurójából 10.481 maradt. A számlák tranzakciói júniusban, júliusban és augusztusban történtek.

 

 hirdetes_810x300  

A pártok többsége anyagilag is segíti a megyeelnök-jelöltek kampányát, azonban a jelölteknek saját forrással is be kell szállniuk a költségvetésbe. Egyedüli kivétel az SaS, ugyanis ők teljesen fedezik a jelöltek kiadásait. Az egyfordulós megyei választásokra idén november 4-én kerül sor, a hivatalos kampány már június 28-án elkezdődött.

 

A politikai pártok legfeljebb félmillió eurót költhetnek a kampányra, a jelöltek negyedmillió eurót, harmadik fél képviselői pedig 25 ezer eurót – a költségekbe a hivatalos kampányidőszak kezdete előtt elköltött reklámpénzek is beleszámítanak.

 

SME
kép:  webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!