Több mint egy évvel ezelőtt a kormányhivatal úgy döntött, hogy csökkenti a kiadásait. Több tízezer eurót szeretett volna megspórolni azon, hogy kevesebbet tankolnak a kormányhivatal autóiba, így arra a döntésre jutottak, hogy tíz autót elajándékoznak a falvaknak, az iskoláknak és a nonprofit szervezeteknek.

 

Jelenleg fordult a kocka, és a kormányhivatal úgy döntött, hogy újra gépkocsik vásárlásába kezd.

 

Augusztusban konkrétan két gépkocsit vásároltak, melyek az ÁFA-val együtt 95 ezer euróra rúgtak. Mindez abból a szerződésből derült ki, amit a Szerződések Központi Nyilvántartása hozott nyilvánosságra.

 

 hirdetes_300x300  

Az új autót itt-ott Fico is igénybe veszi

 

A kormányhivatal nem egész 56 ezer euróért egy Volkswagen T6 Multivan Comfortline-t vásárolt. Az autóhoz így is kedvezményesen jutottak hozzá, mivel az eredeti ára 66 ezer euró körül mozog. Az új Multivant szürke színben bőrülésekkel vásárolta meg a kormányhivatal.

 

A Multivant jelenleg Robert Fico is használja a munkája során, ám az új autó nem helyettesíti azt a kocsit, amivel Fico jelenleg furikázik.

 

A gépkocsit abból a célból vásároltuk, hogy hivatalos látogatások és delegációk során biztosítani tudjuk a szállítást” – informált a kormányfő sajtóosztálya, majd hozzátették, hogy az új autót a kormányhivatal munkatársai is használhatják a szolgálati útjaik során.

 

Új autó a Bôrik hotel számára

 

A Porsche Slovakia Társaság egy további autót is ad a kedvezményes áron a kormányhivatalnak, mégpedig egy Volkswagen T6 Transporter Kombit. Ez az autó az előzőhöz képest kevésbé számít luxusautónak.

 

Az autó arra fog szolgálni, hogy különböző árut szállítson a Bôrik hotelbe. Az új kocsi így az elhasznált 2005-ös Mercedes Vianot fogja helyettesíteni. A kormányhivatal fehér színben, kedvezményekkel együtt 39 ezer euróért rendelte meg az autót.

 

Forrás: sme.sk

Nyitókép: SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!