Nem dolgoztak már a munkagépek a mostani hétvégén Dunaszerdahelyen a városháza közelében július 20-tól felújítási munkálatok miatt lezárt körforgalomban. Aki arra gondolt, hogy hamarosan megnyithatják a gépjárműforgalom előtt, jól sejtette.

 

Hétfőn reggel fél hattól ugyanis megkezdik az útlezárást és a forgalomelterelést jelző táblák eltávolítását, erősítette meg a Körképnek Szomolai Ernő, a munkálatokat kivitelező Ekom Plus cég vezetője. Azzal számolnak, hogy augusztus 21-én 7-óra körül, de legkésőbb 8 órától már újra áthaladhatnak a gépjárművek a Fő utca és a Galántai út kereszteződésénél található csomóponton. Mind a négy irányból beengedik holnap reggeltől gépkocsikat a körforgalomba, mondta Szomolai.

 

A körforgalomnál lévő lámpákat a napokban fogják felszerelni. Megtudtuk azt is, hogy most jár le az útlezárási engedély, amelyet a beruházónak és a kivitelezőnek a közlekedésrendészeti hatóságok kiadtak. A kivitelező cég napra pontosan tartotta az eredeti ütemtervet és pontosan határidőre készült el a felújított és mind a négy irányba letérő sávokkal bővülő körforgalom.

 

 hirdetes_810x300  
Az úttest már elkészült, a járdákat és a kerékpárutat a vásárig átadják. Fotó: P. Vonyik Erzsébet

 

A napokban felfestik a vízszintes jelzéseket is

 

Az elmúlt 32 napban maga a körforgalom készült el, de a közepén lévő zöldfelületet menet közben fogják kialakítani. Szomolai Ernő elmondta azt is, hogy az új közlekedési táblákat már kirakták, azonban a vízszintes közlekedési jelzéseket a napokban fogják felfesteni, mivel ez megyei beruházás és a megyéhez tartozó útkezelőség dolgozói végzik majd el ezt a munkát.

 

Az út melletti járdákat és a kerékpárutat már a Dunaszerdahely városa finanszírozza, ezek most készülnek. A zöldövezetek kialakítására is az elkövetkező napokban kerül sor.  A városi illetékesek és a beruházó Nagyszombat megye azzal számolnak, hogy a hivatalos átadásra a járdákkal és a kerékpárúttal együtt a Csallóközi Vásár előtt mindenképpen sor kerül sor.

 

Hétfőtől a Fő utcaTesco felé vezető szakasza is benépesül gépkocsikkal. Fotó: P. Vonyik Erzsébet

 

P. Vonyik Erzsébet

 

Nyitókép: P. Vonyik Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!