A  középiskolások és egyetemisták által szervezett korrupcióellenes menet újabb támogatókra talált, ezúttal tanári és tudományos körökből. „Nagyon tetszik nekünk, hogy össze tudunk kötni különböző preferenciájú embereket. A célunk azonban közös, hogy ne legyen akkora a korrupció Szlovákiában, mint napjainkban” – mondta a menet egyik szervezője, Karolína Farská.

 

A korrupcióellenes menetre szeptember 25-én kerül sor 17 órától Pozsonyban, a résztvevők a Hviezdoslav-téren gyülekeznek majd. A „Tudomány élni akar” (Veda chce žiť) kezdeményezés és a Szlovák Tudományos Akadémia tagja és tudósa, Imrich Barák szerint Szlovákiában nagyon kevés támogatást kap a tudomány, ezen épp az uniós források változtathatnak. A Szlovák Tanárok Kezdeményezése (Iniciatíva slovenských učiteľov) is támogatásáról biztosította a fiatalokat.

 

 

A diákok arra kérik a támogatókat, hogy a pénteki tüntetésre hozzanak aláírt petíciós íveket is. A fiatalok korábban azért kezdtek aláírásgyűjtésbe, hogy leváltsák Robert Kaliňák belügyminisztert, a speciális ügyészt, valamint a rendőrfőkapitányt is. Mindezek mellett a Gorilla-ügy kivizsgálását és kérik, valamint szeretnének felszólalni a parlamentben. Becslések szerint idáig mintegy 70 ezer aláírást sikerült összegyűjteniük.

 hirdetes_300x300  

 

SME
kép: Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!