Összeurópai kezdeményezés indult a nemzeti kisebbségek jogainak bővítéséért, melyet aláírásával bárki támogathat. Mindez annak érdekében, hogy a magyarság és a többi nemzeti közösség védelme bekerüljön az Európai Unió jogrendjébe! Erről az oldalról letölthető az aláíráshoz szükséges formanyomtatvány, de a kezdeményezést on-line, az internet segítségével is támogatható.

 

A kezdeményezés kapcsán Szlovákiába érkezik Vincze Loránt, az Európai Kisebbségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke, hogy az egymillió aláírást igénylő európai kisebbségvédelmi kezdeményezés kapcsán megbeszéléséket folytasson az aláírásgyűjtésben részt vevő szervezetekkel és a kezdeményezést támogató közszereplőkkel.

 

Kép: facebook/FUEN

 

Vincze Loránt, a FUEN tavaly megválasztott elnöke csütörtök délelőtt Komáromban találkozik Knirs Imre alpolgármesterrel és Juhász Györggyel, a Selye János Egyetem rektorával. Dunaszerdahelyen Hájos Zoltán polgármester fogadja a FUEN delegációját. A FUEN-elnök a dunaszerdahelyi vásárban elhelyezett MKP-sátorban személyesen is gyűjt majd aláírásokat.

 hirdetes_300x300  

 

A felvidéki látogatás pénteken délelőtt a Csemadok pozsonyi székházában folytatódik, ahol Bárdos Gyula elnök fogadja a FUEN elnökét. Később, a Magyar Közösség Pártja pozsonyi székházában tartott megbeszélést követően a FUEN elnöke közös sajtótájékoztatót tart Menyhárt József MKP-elnökkel és Berényi Józseffel, Nagyszombat megye alelnökével.

 

Körkép.sk/Sajtóhír
További ajánlott írások:

 

Történelmi jelentőségű, összeurópai aláírásgyűjtés indul a nemzeti kisebbségek jogainak bővítéséért – Kérdések és válaszok

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!