Közel állt a Microsoftot ahhoz, hogy az Apple Macjeihez hasonlóan egyetlen gombbal kelljen csak ki-bejelentkezgetni az operációs rendszerbe. Aztán mégsem így lett – ezt már a vállalatalapító Bill Gates is bánja.

 

Érdekes „vallomást” tett Bill Gates, a Microsoft alapítója csütörtök délelőtt New Yorkban, a Bloomberg Global Business Forum egyik panelbeszélgetésén, számol be róla a HVG. Mint mondta, rendkívül sajnálja, hogy a felhasználóknak annyi kényelmetlenséget okozott a cég azzal, hogy a Windowsba beépítette a sokak által ismert Ctrl+Alt+Del kombinációt, amellyel bejelentkezni lehet, illetve a feladatkezelőt behozni a lefagyott programok kényszerített leállításához.

 

„Ha egy valamit megváltoztatnék, az biztosan ez lenne. Három helyett egy gombos bejelentkezést készítenénk”

 

– fogalmazott a CNN szerint.

 hirdetes_810x300  

 

Bill Gates, aki a napokban Somorján járt, néhány évvel korábban, még 2013-ban már beszélt erről a problémáról, akkor az IBM-et okolta a kényelmetlenségért. Mint mondta, szerettek volna egy külön gombot a bejelentkezéshez, de az IBM billentyűzetének készítője ebbe nem volt hajlandó belemenni, így maradt a háromgombos megoldás.

 

Nyitókép és forrás: HVG/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!