A közösségi oldalon megjelentetett videón keresztül hívták meg a szervezők Robert Fico miniszterelnököt a hétfői korrupcióellenes tüntetésre.

 

Meghívjuk, hogy jöjjön el és magyarázza meg az állampolgároknak a lépéseit és azt, miért nem veszi figyelembe több ezer tiltakozó szlovák állampolgár követeléseit” – fogalmazott Dávid Straka, a szervezők egyike.

 

A meghívással az új korrupcióellenes hivatal létrehozására reagáltak, melynek a megalakulását a miniszterelnök tegnap jelentette be. A hivatal megnevezése Közérdekvédelmi Hivatal (ÚOVZ) lesz, feladata pedig a korrupció elleni harcra kész polgárok védelme lenne – jelentette ki a kormányfő az ausztriai Laxenburgban, ahol Martin Kreutnerrel, a Nemzetközi Korrupcióellenes Akadémia dékánjával találkozott.

 

 hirdetes_810x300  

A legközelebbi korrupcióellenes tüntetésre hétfőn, azaz szeptember 25-én 17.00 órai kezdettel kerül sor a pozsonyi Hviezdoslav téren.

 

Azért folytatjuk a tüntetést, mert nekünk fontos Szlovákia, itt akarunk maradni, élni, lakni. Azért folytatjuk, mert nekünk fontos, hogy ez az ország igazságos és valamennyi tisztességes ember számára megfelelő legyen“ – fejtette ki Dávid Straka.

 

Forrás: HNonline.sk

Nyitókép: TASR

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!