Ma 17.00 órakor vette kezdetét Pozsonyban a Nagy korrupcióellenes tüntetés. A diákok szervezte tüntetésre emberek százai vonultak ki, hogy Robert Fico kormányának tudtára adják véleményüket az országban folyó korrupcióval kapcsolatban. A tüntetés résztvevői a harmadik korrupcióellenes tüntetésen is Robert Kaliňák belügyminiszter, Dušan Kováčik speciális ügyész és Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány leváltását kérték.

 

A diákok a napokban a Facebookon tettek közzé egy videót, amelyben Robert Fico kormányfőt is meghívták a tüntetésre. Ahogy ma kiderült, Fico nem tett eleget a felhívásnak. Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány pedig azt üzente a tüntetőknek, hogy nem áll szándékában lemondani.

 

A tüntetés egyik szervezője, Karolína Farská elmondta, mennyire fontos az emberek hite a jogállamban.”Az embereknek hinniük kellene abban, hogy az országban a korrupciós eseteket kivizsgálják”- mondta Farská, majd hozzátette, hogy napjainkban ez a hit hiányzik az emberekből. „Azt szeretnénk, ha az állami intézmények meg tudnák oldani a korrupcióval kapcsolatos problémákat, hiszen bizonyos esetekben ez így történik, ám a nagy korrupciós botrányok mind megoldatlanok maradnak.”

 

 hirdetes_810x300  
Fotó: David Ištok/Aktuality.sk

 

Fotó: David Ištok/Aktuality.sk

 

A tüntetés másik szervezője, Dávid Straka beszédében elmondta, hogy a tüntetésen résztvevő emberek motiválják őket a folytatáshoz. Az embereket türelemre szólított fel, hiszen a kéréseik “nagy dolgok”, amelyekkel éveken át nem foglalkoztak. “Ne legyünk passzívak, hiszen az, aminek egyszer nekimegyünk, egyszer úgyis összedől” – mondta.

Fotó: David Ištok/Aktuality.sk

 

Fotó: David Ištok/Aktuality.sk

 

A harmadik nagy korrupcióellenes tüntetésen ismét emberek százai demonstráltak, ám az előző két tüntetéssel összehasonlítva jóval kevesebben voltak.

 

Forrás: aktuality.sk/sme.sk

Nyitókép: David Ištok/Aktuality.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!