A Most-Híd szeretné, ha népszámlálás során lehetőség lenne több nemzetiség választására. Bugár Béla pártja több javaslattal is előállt, melyeket szeretnének megvalósítani a kormánykoalíció új programján keresztül – a koalíciós tárgyalásokon így felmerül majd egy kommunizmus bűneit bemutató múzeum létrehozása, az EU magjának építése, valamint az európai együttműködés biztonsági és gazdasági téren is.

 

Az új javaslatok tartalmazzák a Sieť-től átigazolt képviselők követeléseit is, például az adó- és gazdasági törvények közös érvényességi dátumának létrehozást.  Gazdasági téren a párt csökkentené az egészségügyi biztosítás díját és módosítaná a nyugdíjszámítás formuláját is a második pillérben.

 

A Most-Híd változtatásokat eszközöl az alkotmánybíróságon és szeretné a rendőrség független felügyelését. Az oktatásügyi javaslatok mellett a környezetvédelemben is változtatásokat és intézkedéseket javasolnak a nemzeti parkok védelme és a szárazság elleni védelem érdekében.

 

 hirdetes_810x300  

Robert Fico, Andrej Danko és Bugár Béla szeptember 11-én írta alá a Koalíciós Szerződés kiegészítését. A pártvezetők abban állapodtak meg, hogy ősszel meghatározzák a Kormányprogram új prioritásait, valamint lefektették a koalíciós kommunikáció új szabályait.

 

Pravda.sk
kép:  Denník N

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!