Alaposan felbosszantotta a Tipsport Liga vezetését a tegnapi Gyetva-Kassa (2:3) jégkorong mérkőzés, ugyanis Marian Kotleba (ĽSNS), Besztercebánya megyefőnöke dobta be a kezdőkorongot a hokisoknak. A ligát üzemeltető Pro-Hokej a.s. szerint politikai célokra használták fel a legmagasabb szlovák bajnokságot.

 

A társaság és a Tipsport Liga igazgatója,  Richard Lintner közleményt adott ki, amelyhez  csatolták a HC 07 Detva vezetőjének (Róbert Ľupták) nyilatkozatát is.

 

„Meg vagyunk róla győződve, hogy ezzel a cselekedettel politikai célokból visszaéltek a legmagasabb szlovák jégkorongbajnoksággal, amit elsősorban a HC 07 Detva vezetésének etikai hibája. Jóval érzékenyebben észleljük az esetet, tekintettel arra is, hogy néhány hét múlva zajlanak a megyei választások. Megengedhetetlen, hogy a szlovákiai sporttal és jégkoronggal politikai célból visszaéljenek. A politika nem része a sportnak” – jelentette ki Richard Lintner.

 

A közlemény szerint megértik, hogy a bajnokság növekvő népszerűsége és marketing aktivitása a politikai szereplők számára is vonzó, de a Pro – Hokej vezetése ügyelni fog arra, hogy a klubok tiszteljék a társaság irányelveit. Róbert Ľupták, a gyetvai csapat vezetője elnézést kért mindenkitől:

 hirdetes_300x300  

 

„Elnézést kérek a szlovák hoki minden rajongójától és külön a hazai Tipsport Ligától a jégkoron és politika nem szándékos összekötése miatt a verseny 10. fordulójában. Nem tudatosítottuk egy ilyen cselekedet következményeit, amely bizonyos módon árthat a Tipsport Liga pozitív imázsának és a szurkolók bizalmának.”

 

Teraz.sk
kép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!