Nyitra megye egyik megyeelnök-jelöltje, Ján Greššo badarságnak tartja az egykörös választási rendszer bevezetését.

 

Az ellenzéki jelölt szerint Robert Fico (Smer), Andrej Danko (SNS) és Bugár Béla (Most-Híd) sarokba szorították a demokráciát. Az, hogy állandó jelleggel az ellenzéki jelölteket szólítják fel visszavonulásra, nem más, mint politikai spekuláció.

 

„El akarják távolítani az ellenjelölteket, akik nem hajlandóak tartósítani a következő választási ciklusra is a korrupció regionális politikáját. A saját regionális politizálásukban azt a mumus használják, akit saját maguk fegyvereztek fel: az extrémizmust”

 

mondta Greššo hétfőn. Hozzátette, ha a választások kétkörösek lennének, a pártok nem is mondanák egymásnak, hogy hívják vissza megyeelnök-jelöltjüket. Ezzel reagált az SNS felszólítására, miszerint Greššonak meg kéne fontolnia, valóban ringbe száll-e a megyefőnöki székért, mivel a szlovák nemzetiek úgy vélik, hogy Smerrel és a Most-Híddal közös jelöltjük, Milan Belica a legerősebb a Nyitra megyei mezőnyben.

  hirdetes_300x300   

 

És ahogy az Greššo szavaiból is kitűnik, az SNS azzal érvvel, hogy Besztercebánya megyéhez hasonlóan Nyitra megyében is a szélsőségesek (Kotlebáék) győzhetnek.

 

Sme.sk

Nyitókép: sme.sk

 

Megyei választások: Greššo megkapta Dankotól az ígért 5000 eurót

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!