Ma este hivatalosan is használatba veszi a közönség a Mol Aréna újonnan elkészült A-lelátóját. A mérkőzés előtt két órával Világi Oszkár klubtulajdonos sajtótájékoztató keretében beszélt az új lelátóról, az eddigi költségekről, de szóba került a szurkolók elégedetlenkedése is a DAC-Slovan rangadó jegyeladása kapcsán.

 

Délután 3 óra után a sajtó képviselői megtekinthették az újonnan elkészült A-lelátó belső helyiségeit, így többek között bepillantást nyerhettek a hazai és a vendég csapat öltözőjébe, és néhány VIP helyiségbe is.

 

fotó: Körkép.sk/KPA

 

A bemutató utáni sajtótájékoztatón Világi Oszkár elmondta, örül, hogy sikerült a mai mérkőzés kezdetére befejezniük többé kevésbé mindent, habár egy órával a tájékoztató előtt még körülbelül százan dolgoztak az utolsó lépéseken, valamint előző este 11 órakor még több munkás is a helyszínen tartózkodott.

 hirdetes_810x300  

 

fotó: Körkép.sk/KPA

 

Világi Oszkár a sajtó kérdésére elmondta, hogy a tervezett 22 millió eurós költségvetési határt már jelen pillanatban elérték, így az utolsó fázis (D-lelátó) elkészültével körülbelül 25-25,5 millió euróra fognak rúgni a stadion építési költségei.

 

A klub tulajdonosa azt is elmondta, hogy az államtól eddig 2,4 millió eurónyi támogatást kaptak, további 1,5 millió pedig bár a kormány jóváhagyta, egyelőre nem érkezett meg a klubhoz. A fennmaradó költségeket magántőkéből és hitelből finanszírozzák.

 

fotó: Körkép.sk/KPA

 

A sajtótájékoztatón a Körkép kérdésére reagálva elmondta, a jegyeladás módján nem terveznek a jövőben változtatni. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szurkolók nehezményezték a jegyeladás módját, mivel a jegypénztárakban körülbelül két óra alatt fogyott el közel 7000 jegy a DAC-Slovan rangadóra.

 

fotó: Körkép.sk/KPA

 

Szintén a sajtó kérdésére válaszolva Világi Oszkár elmondta azt is, hogy a Slovan-drukkereket szívesen látná a Mol-Arénában, ha ők is megadnák azt a tiszteletet, amit a stadion és a hazai szurkolók megérdemelnek. Azt üzente a csalódott égszínkék szurkolóknak, hogy először menjenek ki tízezren a Slovan stadionjába, és tanuljanak meg úgy szurkolni és olyan hangulatot teremteni, ahogy az Dunaszerdahelyen már megszokott.

 

fotó: Körkép.sk/KPA

 

fotó: Körkép.sk/KPA

 

fotó: Körkép.sk/KPA

 

fotó: Körkép.sk/KPA

 

fotó: Körkép.sk/KPA

 

A teljes sajtótájékoztató az alábbiakban tekinthető meg:

 

 

Az Arénában készült képgalériánkkal szombaton jelentkezünk.

 

Körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!