Idén jobban tesszük, ha nem a pénztáraknál vásárolunk síbérletet (skipass), ugyanis jóval mélyebben nyúlhatunk a pénztárcánkba.

 

Míg a természetes, frissen hullott hónak egyelőre csak az ország északi részén és a Tátra környékén örülhetnek, addig a síközpontokban most tetőzik a síszezonra való felkészülés. A síközpontokban a síbérletek árai hasonlóak a tavalyiakhoz, ám több központ is e-shopot indított, ahol néhány euróval olcsóbban lehet hozzájutni a síbérletekhez.

 

Ha idén úgy döntött, hogy a Tátrában szeretne síelni, akkor ajánlatos, ha néhány nappal előtte online síbérletet vásárol, és olcsóbban síelhet, mint a tavalyi szezonban. Abban az esetben, ha mégis úgy döntünk, hogy a pénztárnál vásárolunk síbérletet,  készülünk fel rá, hogy idén néhány euróval drágábban juthatunk hozzá. Sőt, a bérletek ára körülbelül annyiba kerülhet, mint egy olasz és finn síközpontban, ahol száz kilométeres lesiklópályákat kínálnak.

 

 hirdetes_810x300  

Összegyűjtöttük a legnagyobb és legismertebb szlovákiai síközpontok síbérleteinek árait. Íme!

 

Magas-Tátra – Csorba-tó és Tátralomnic

 

Az egyetlen olyan szlovákiai síközpont, ahol az elmúlt napokban aktívan havazott. Azt azonban a legmagasabban fekvő síközpont sem tudja megjósolni, hogy mikor kezdődik meg a valódi síszezon. Tavaly november 26-án kezdtek el síelni a Csorba-tó környékén, ám a síszezon megnyitása kizárólag az időjárástól és a drótkötélpályák őszi karbantartásának befejezésétől függ. Az idei szezon egyik újdonsága lesz a kényelmesebb érkezés Tátralomnicba az új körforgalomnak köszönhetően.

 

Fotó: tatry.cz

 

Amennyiben síelni szeretnénk, akkor jobban tesszük ha előre megvásároljuk a jegyeket. A legolcsóbb síbérletet legalább három nappal az utazás előtt ajánlatos megvásásrolni a neten (Go Pass). Ebben az esetben az egész napos síbérletért a főszezonban (december 26-tól április 3-ig) 31 eurót kell fizetnünk. Amennyiben nem ejtjük meg időben a vásárlást, akkor már csak a helyszínen vehetünk bérletet 8 euróval drágábbért. Ez a tavalyi 35 eurós ár mellett négy euróval több. A síbérlettel Ótátrafüreden és a Csorba-tón is síelhetünk.

 

Jasná, Alacsony-Tátra

 

Hétfőtől fokozatosan hó borítja Szlovákia szintén egyik legnagyobb síközpontját, a Chopokot is. A síszezont hivatalosan december 2-án nyitják meg a Winter Music Opening zenei rendezvénnyel.

 

Fotó: dreamstime.com

 

Az egész napos síbérlet a főszezonban (december 26-tól április 3-ig) a pénztárnál 43 euróba fog kerülni. Amennyiben úgy döntünk, hogy legkésőbb három nappal előtte online vásároljuk meg a bérletet, akkor az 35 euróba fog kerülni. A turisták tavaly az egész napos bérletért 39 eurót fizettek a főszezonban.

 

Park snow Dóval (Donovaly)

 

A természetes hótakaró már a Besztercebánya melletti síközpontot is befedte, amely az Alacsony-Tátra és a Nagy-Fátra határvonalán fekszik. Hétfőtől műhóval is segítik a térség havassá tételét, főként a Nová hoľa lesiklópályánál.

 

A síszezon általában a tátrai síközpontok megnyitója után veszi kezdetét. Tavaly ez december 3-án volt, idén valamivel korábban, november 28-án kerül sor a megnyitóra.

 

Fotó: OnTheSnow.sk

 

A dóvali síközpontban nem árulnak egész napos síbérletet, csupán hétórását 28 euróért (két euróval drágábban mint tavaly), vagy nyolcórás választható bérletet, ami a főszezonban 53 euróba kerül. A jegyet online is meg lehet vásárolni, de chipkártyára is szükség lesz. Amennyiben a jegyet online vásároljuk meg, akkor a pénztárnál 2 eurós fedezetért vásárolhatunk chipkártyát. A síelés befejeztével a chipkártyát nem kell visszavinni, ugyanis a síközpont látogatói a többi online síbérlet megvásárlása során is felhasználhatják.

 

Bachledova-völgy, Ski and Sun

 

A Bachledova-völgyben idén nyitották meg az egész éves attrakciójukat, azt a fából épített turistautat, amely a fák lombkoronái felett, nagyjából 24 méter magasan kanyarog. Az új attrakciót a síelők is megnézhetik, hiszen lehetőségük lesz a lesiklópályákról átugrani, a síleceiket pedig lesz hová letenniük.

 

A síszezon decemberre várható, az egész napos jegy a főszezonban 23,70 euróba fog kerülni.

 

Különleges turistaút épült Szlovákiában: 24 méter magasan, a fakoronák között barangolhatunk (képek)

 

Skalka aréna

 

A Körmöcbánya melletti Salka sípark a sífutópályájáról híres, ami mellé szeptemberben újabb attrakciót építettek. A legnehezebb ferrátát a turisták egész évben látogathatják, ám télen szükséges felszerelés kell hozzá.

 

A síszezon kezdetének megnyitását karácsonyra tervezik, de minden az időjárástól függ. A lesiklópályák behavazását jövő héttől kezdik, amikor a hőmérséklet minimum a -4 fokot eléri.

 

Fotó: www.skalkaarena.sk

 

A síbérletek árai a tavalyiakhoz viszonyítva változatlanok maradnak. Az egész napos síbérlet a főszezonban (január 8-tól március 11-ig) 20 euróba fog kerülni.

 

Forrás: Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: HDWallSource.com

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!