Az MKP és az OĽaNO közti esetleges együttműködés egyelőre nyitott kérdés, minden az elkövetkező tárgyalások és egyezségek tárgya – nyilatkozta Menyhárt József, az MKP elnöke a TASR szlovák távirati irodának.

 

Menyhárt ezzel Igor Matovič azon kijelentésére reagált, hogy elképzelhetőnek tartja az MKP-val való közös listát a parlamenti választásokon.

 

Matovič a TASR-nek nyilatkozva elmondta, hogy nem szabad elfeledni, hogy ha ’98-ban a magyarok nem a jó oldalra álltak volna, „Vladimír Mečiartól sem szabadultunk volna meg”.

 

 hirdetes_810x300  

Tudom, hogy az MKP szavazói értékelték azt a gesztusomat is, hogy amikor a Smer-SD szerette volna megakadályozni Bárdos Gyula indulását az államfőválasztáson, önzetlen segítséget nyújtottam az MKP-nak. Továbbra is meggyőződésem, hogy a szlovákiai magyaroknak nem Orbán útlevele a segítség, hanem a jó iskola, a munkahely vagy a kórház ott, ahol születtek s ahol élnek”

 

Meg van az esélyünk a parlamenti küszöb átlépésére

 

Az MKP elnöke kiemelte, hogy eddig még csak pártelnöki szinten történt tárgyalás a két párt között, akkor is a megyei választások kapcsán. Menyhárt szerint egyelőre korai választási koalícióról beszélni, mivel

 

„A mi célunk, hogy az MKP egyedül is átlépje az 5 %-os küszöböt. A megyei választások eredményei azt mutatják, hogy erre meg van az esélyünk.”

 

Ezen felül Menyhárt emlékeztetett arra, hogy mind a két pártnak vannak közös témái, mint például a korrupció elleni harc.

 

Menyhárt azt is hangsúlyozta, hogy a szlovákiai magyarság hűségének megkérdőjelezése értelmetlen.

 

„A politikusnak a jövőre is gondolnia kell, az elmúlt két évtizednek pedig két fontos tanulsága is volt – a magyarok hűsége vitathatatlan, valamint egy demokratikus, reformpárti, jobboldali kormányt nem lehet a magyar politikusok nélkül felállítani. Egy hajóban evezünk.”

 

tette hozzá.

 

Körkép.sk, teraz.sk

Nyitókép: polgarportal.hu

 

Kapcsolódó tartalmak:

 

Visszautasíthatatan ajánlat? Biztossá válhat az MKP jelenléte a parlamentben

 

Menyhárt József Matovič kecsegtető ajánlatáról: Megfontoljuk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!