A felvidéki magyar politizálásban is természetesen mindenre van magyarázat! Csak ami már magyarázatra, sőt magyarázkodásra szorul, ott valami nagyon sántít.

 

És mostanában mindenki mindent szeretne megmagyarázni nekünk, választóknak, és főleg utólag, a választásokat követően. Mert úgy gondolják, hogy a legközelebbi választásokig minden a feledésbe merül, és újra tiszta lappal kezdhetnek! És majd a „sok-sok elért eredmény” feledteti a furcsábbnál furcsább szövetségeket! Mert bármilyen furcsák is, nagyon sok lehetőséggel kecsegtetnek mindenkit – hangoznak el lépten-nyomon a magyarázkodások a percpolitikusainktól!

 

Jöhet a pereputty a hivatalokba, igazgatótanácsokba

 

 hirdetes_810x300  

A felvidéki magyar választó meg lassan, de biztosan egyre inkább úgy gondolja, hogy ez elsősorban nekik, a koalíciót megkötőknek jelentenek lehetőségéket, akik ezzel megszerzik a hatalmat, és élvezik ennek minden előnyét négy vagy most a megyei önkormányzatokban öt éven át! Be lehet ám rendesen rendezkedni! Nem csak a megválasztott képviselők járnak jól, jöhet akár a pereputty is a különböző hivatalokba, igazgatótanácsokba, felügyelőtanácsokba!

 

Mi meg csak ámulunk és bámulunk! Főleg a pofátlanságon! Ahogy be akarnak etetni minket, ahogy elhintik a rizsát, hogy értünk, megmaradásunkért, feltámadásunkért csinálnak mindent és nem a harácsolásért!

 

A hírrel kapcsolatban a Körkép sk. megkérdezi olvasóit, mi a véleményük az MKP ilyen jellegű szerepvállálásáról:

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

És nem csak minket osztanak meg, hanem a felségterületet is! Enyém az országos lehetőség, tiéd a megyei! Itt enyém a vár, tiéd a lekvár, ott meg fordítva! Persze, előtte kicsit szidjuk egymást, kicsit morgunk egymásra, még a fejünket is csóváljuk, de aztán hajrá, mindent bele! A hatalom kötelez, nem a választók!

 

Csak a nép lehetne hiszékenyebb

 

Csak az a nép, az istenadta nép lenne kicsit szófogadóbb és hiszékenyebb! Csak ne reagálna úgy, hogy legközelebb még kevesebben fognak elmenni választani! Ha a választók lépten-nyomon történő átverése miatt csüggedő választási kedv következtében nem lesz a felvidéki magyarságnak méltó képviselete országos és megyei szinten, mi lesz velünk, felvidéki magyar, megélhetési politikusokkal? Ki fogja a magyar népet és magunkat képviselni az életben?

 

Minden idők legstabilabb szlovák kormányában vagyunk, mondják Bugárék! Feláldoztuk magunkat, veszítettünk népszerűségünkből, mert ebbe a koalícióba léptünk – folytatják hangzatosan! De megérte…főleg nekünk! Hol vagyunk még Németországtól, ahol Merkelék képtelenek kormányt alakítani, mert feltételezett koalíciós partnereiket nem tudják kilóra megvásárolni?

 

Mert megérdemlik

 

Nyitra megye magyarok által is lakott déli járásai megérdemlik, hogy a megyei önkormányzatban a hatalmat együtt gyakoroljuk (bitoroljuk) a Smerrel, a Szlovák Nemzeti Párttal és kedves kollégánkkal a Most-Hídból! Hallom a magyarázkodást az MKP megyei politikusaitól! Mert ami eddig el volt eddig hanyagolva, most majd felvirágzik általunk! Vagy nem…

 

A legmegdöbbentőbb az egészben, hogy ők ezt el is hiszik!

 

Csak az az érthetetlen, hogy amikor a Most-Híd országos vezetősége azt fontolgatta, hogy hogy belépjen-e ebbe a mostani kormánykoalícióba, miért nem tiltakoztak vehemensen a párt regionális és helyi szervei?

 

Csak azt nem értem, hogy amikor az MKP egyik regionális szerve azt a döntést mérlegeli a párt november 23-ai kerületi tanácsülésén, hogy frigyre lépjen Nyitra megyében a Smerrel. SNS-vel és a Most-Híddal, a párt országos vezetése miért nem lép fel erélyesen a regionális politikai kalandorokkal szemben?

 

Száraz Dénes

Nyitókép: Körkép.sk montázs

További ajánlott írások:

 

Újkori története legnagyobb hibájára készül az MKP Nyitra megyében. Bővülhet a Smer – SNS – Most-Híd koalíció?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!