Négy és fél ezer eurós pénzbüntetést rótt ki a DAC futballklubra a Szlovák labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a szurkolók „nem sportszerű viselkedése” miatt, amelyre állítólag a DAC-Slovan találkozón került sor.

 

A Fegyelmi Bizottság jegyzőkönyve szerint további intézkedéseket helyeztek kilátásba annak érdekében, hogy megvitassák a fanklubok vezetőivel a helytelen viselkedési formák elkerülésének lehetőségeit.

 

A bizottság elnöke, Miroslav Vlk szerint a döntés során a koreográfia jellege és nagysága volt a fő szempont, mivel az az egész tribünt kifedte. Az indoklás szerint egyértelmű volt, hogy mivel a koreográfiát korábban készítették elő, így a nézők és a hazai klub is tudott annak jellegéről, mégsem akadályozták meg.

 

 hirdetes_300x300  

 

A jegyzőkönyv szerint egyértelműen megsértették a szövetség előírásait és alapszabályát, mivel ezek tiltanak mindennemű politikai és vallási buzdítást.

 

A hivatalos döntés szövege ráadásul úgy fogalmaz:

 

„A Fegyelmi Bizottság elnöke megerősítette, hogy a Bizottság döntésekor figyelembe vette az eset sajtóvisszhangját is, amely szerint a széles közvélemény a bemutatott koreográfiát rendkívül negatívan értékelte

 

Körkép.sk, futbalnet.sk

Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!