December 4-én Nyitra megye újonnan megválasztott képviselői és Milan Belica régiúj megyefőnök is letették a hivatali esküt, és egyben megtartották alakuló ülésüket.

 

Az eseményre a Nyitra Megye Önkormányzata hivatalának koncerttermében került sor, ahol Milan Belica (Smer-SNS-Most-Híd) és mind az 54 megválasztott képviselő ünnepélyes keretek között tett esküt. Az eseményen részt vettek többek között parlamenti képviselők, a nyitrai megyéspüspök Mons. Viliam Judák, a politikai pártok és mozgalmak képviselői, illetve azok a képviselők, akiknek mandátuma lejárt.

 

forrás: unsk.sk

 

A választások hivatalos eredményeinek ismertetése után Belica beszédében elmondta, reméli, hogy

 hirdetes_810x300  

 

az alapvető döntések meghozatalakor a régió fejlődését és a lakosok életszínvonalának fejlődését érintő közérdek játssza majd a fontosabb szerepet.

 

A régiúj megyefőnök hangsúlyozta azt is, hogy a megyei testület összetétele megfelel a politikai erők régiós eloszlásának valamint a lakosság nemzeti összetételének.

 

forrás: unsk.sk

 

December 5-én Milan Belica a megyeszékházban fogadta a megyei hatáskörbe tartozó szervezetek képviselőit, valamint a hivatal vezető dolgozóit.

 

Emlékeztetőül, Nyitra megyében az MKP 11 mandátumot, a Most-Híd pedig 1mandátumot szerzett (koalíciós listán), ezen kívül függetlenként továbbra is képviselő maradt Stubendek László, Komárom polgármestere, aki az előző időszakban az MKP jelöltjeként vett részt a megyei munkában.

 

Az MKP Nyitra megyei képviselőcsoportja kiegészülve Jancsó Istvánnal, az MKP Nyitra KT elnökével, Kovács Gabriellával, a megyei frakció titkárával és Kulmon Angelikával, aki a megyei választási bizottságot képviselte a Nyitra Megyei Önkormányzat alakuló ülésén. Fotó forrás: Farkas Iván facebook-oldala

 

Fotó forrás: Farkas Iván facebook-oldala

 

Fotó forrás: Farkas Iván facebook-oldala

 

forrás: unsk.sk

 

forrás: unsk.sk

 

forrás: unsk.sk

 

forrás: unsk.sk

 

forrás: unsk.sk

 

forrás: unsk.sk

 

forrás: unsk.sk

 

 

Körkép.sk, unsk.sk

Nyitókép: unsk.sk

 

Megyei választások 2017: Részeredmények, statisztikák – percről percre

 

Szlovákia választ! Megyei választások 2017 – Percről percre a Körképen

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!