Natália Blahová, az SaS parlamenti képviselője ellen rendőrségi eljárást kezdeményezett az emberjogi ombudsman hivatala – a gyermekjogi ombudsman jelenleg Viera Tomanová. A hivatal szerint Blahová megpróbált elrabolni egy gyereket.

 

A Hospodárské Noviny értesülései szerint Blahovát kihallgatta a rendőrség is.

 

Tomanová és az SaS hivatalos állásfoglalása alapján a történések hátterében egy anya áll, aki Blahovától kért segítséget, mert gyermeke apja nem engedte, hogy találkozzon közös lányukkal. A hétvégét ugyanis a kislány az anyjával tölthette volna, a férfi azonban ezt megakadályozta.

 

 hirdetes_810x300  

Tomanová szerint a lány iskolájában megjelent Blahová az anyával, két sofőrrel és egy „állítólagos” szociális munkással, és „ki akarták ragadni a gyereket az apa kezéből”.

 

Mivel az apa az iskola alkalmazottja, az ő apja pedig a falu polgármestere, az iskola udvarán kellemetlen incidens alakult ki.

 

A gyermekjogi ombudsman hivatala szerint

 

„az incidensbe beavatkozott a kiskorú nagyapja is. Az állítólagos sofőrök az iskola előtt megtámadták őt, ellökték az autótól, vállon és mellen lökdösték. Közben a kislány végig sírt és arra kérlelte a felnőtteket, hogy hagyják őt (a lányt) elmenni”

 

Blahová panaszt emel Tomanová ellen. Elmondása szerit a lány anyjának „van tapasztalata” az apa és a nagyapa agresszivitásával, ezért kérte, hogy Blahová is legyen jelen „erkölcsi támaszként”. A rendőrség a helyzetet nem tudta kibogozni a helyszínen. Az anya büntetőjogi feljelentést tett az apa ellen, amiért megakadályozták, hogy kapcsolatba tudjon lépni a lányával.

 

Az SaS szerint „Tomanová, az úgynevezett gyermekjogi ombudsman” ahelyett hogy a gyerek jogaival törődött volna, megint „személyes politikai célokat” követ, hogy kiegyenlítse a számlát bírálóival szemben. Blahova számtalanszor bírálta már Tomanová tétlenségét a Čistý deň ügyben.

 

Szlovákia cseppet sem bizalomgerjesztő gyermekjogi ombudsmanja, Viera Tomanová. Fotó: DenníkN.sk

 

HNonline.sk

Nyitókép: hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!