Január 22-től többen utazhatnak a RegioJet Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom közt közlekedő vonatain. A tömegközlekedési vállalat jelentősen növelte férőhelyeit a vonalon.

 

A RegioJet új szerelvényeket indít, elsősorban azon a vonalon, amely csúcsidőben a legforgalmasabb – és így a legterheltebb is.

 

Ahol jelenleg csak egy vonat közlekedett, mától már kettő fog, így a kapacitás 500 fővel emelkedik. Az új mozdonyokat és szerelvényeket a vállalat egyelőre bérli, de nyárig három saját szerelvényt szeretne szolgálatba állítani. Ezzel már 1000-rel emelkedne a férőhelyek száma a Pozsony-Komárom vonalon.

 

 hirdetes_810x300  

Érsek: újabb járatokra nincs hely

 

A ma útjára bocsátott vonatot Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedési miniszter is kipróbálta. A sajtónak elmondta, hogy több járatot nem lehet indítani a főváros és Komárom között, mert a vonalon csak egyetlen sín járható. Bővítést csak a „vonatok hosszának növelésével” lehet elérni.

 

A Pozsonyba tartó egyik reggeli járat ma meghibásodás miatt 1 órát késett.

 

A RegioJet évente 2,7-3 millió utast szállít Pozsony és Komárom között. Mielőtt megvetette volna a lábát Szlovákiában, az utasok száma ezen a vonalon alig érte el a 790 ezer főt. Az utasszám jelentősebb emelkedését a vállalat áprilisban várja, mikor betagozódik az Integrált Közlekedési Rendszerbe.

 

Érsek hangsúlyozta, hogy a vasúti forgalom növekedhet a fővárosban és környékén a belvároson kívül megépülő gyűjtőparkolókkal. Ezeket Dénesdtorcsmisérden (Dunajská Lužná) és Pozsonypüspökin (Podunajské Biskupice) építik meg a jelenlegi tervek szerint.

 

Sme.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!