A közös szlovák–lengyel nevezés a téli olimpiai játékok megrendezésére a Magas-Tátrában újra reális lehet – jelentette ki Andrej Danko, az SNS és a parlament elnöke azután, hogy találkozott a lengyel parlament elnökével, Marek Kuchcińskivel.

 

A közös téli olimpia megrendezését Danko olyan álomnak nevezte, amelyrő nem szabad lemondani. „Meg vagyok győződve arról, hogy a szlovákok és a lengyelek megbirkóznának egy közös olimpiával” – mondta a parlament elnöke.

 

Danko a közös olimpiával kapcsolatban a lengyel–szlovák kapcsolatok minőségéből és a közös együttműködés intenzitásából indul ki. „Lengyelország nemcsak a V4-en belül, de az egész EU-ban a stratégiai partnerünk” – jelentette ki Danko, majd hozzátett, hogy rendkívüli módon örül annak, hogy a jövőben várhatóan javulni fog az infrastruktúra a Magas-Tátra térségében.

 

 hirdetes_300x300  

A lengyel Szjem elnöke – aki hivatalos látogatásra érkezett Szlovákiába – egyetértett Dankóval abban, hogy a két ország között hatékonyabb együttműködésre van szükség a védelem és a nemzetbiztonság területén. „Így parancsolja az ép ész, hiszen Szlovákiával szoros az együttműködésünk, mindemellett pedig a leghosszabb határvonal velük köt össze bennünket. Ezért is logikus, hogy gazdasági szempontból a védelem területén fejlesszük az együttműködésünket” – mondta Kuchciński.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR/Marko Erd

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!