Peter Pellegrini (Smer-SD), akit Andrej Kiska államfő csütörtökön bízott meg a kormányalakítással, legkésőbb kedden reggel szeretné nyilvánosságra hozni az új kormány minisztereinek listáját.

 

Pellegrini erről a Markíza rendkívüli vitaműsorában számolt be. A Smer politikusa elmondta, hogy a belügyminiszteri székbe egy tapasztalt személyt tudna elképzelni, aki ugyanakkor nem a párt magasrangú politikusai közül kerülne ki.

 

A kulturális miniszteri poszttal összefüggésbe hozott Erik Tomášsal kapcsoltaban annyit jegyzett meg, hogy hétfőn délután ül össze a Smer elnöksége, ahol döntenek majd a jelölt személyéről.

 

 hirdetes_810x300  

Az SNS-nek hétfőn reggel kellene értesítenie Pellegrinit arról, hogy meghagyja-e eddigi minisztereit. Pellegrini saját elmondása szerint nem lesz ellene, ha nem változtatnak.

 

A miniszterelnök-jelölt szerint vagy hétfőn délután, vagy kedd reggel tudja majd informálni Andrej Kiskát az „új” kormány minisztereinek nevéről. Amennyiben ez megtörténik, akkor a parlament már szerdán tárgyalhat az „új” kormányról.

 

teraz.sk

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!