Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány távozik posztjáról. Ezt ma Peter Pellegrini kormányfő és ideiglenes kinevezett belügyminiszter jelentette be ma délutáni sajtótájékoztatóján. 

 

Pellegrini Gašpar hosszú méltatása után jelentette be, hogy Gašpar személye elleni „támadások” miatt a rendőrség és annak munkája és célkeresztbe került, ezért ma arról egyeztek meg az országos rendőrfőkapitánnyal, hogy visszahívja hivatalából. 

 

Gašpar azonban nem azonnal távozik, Pellegrini május 31-ig hagyott neki időt a „szervezési és technikai” stabilitás megtartása érdekében. A kormányfő szerint ez elegendő lesz arra, hogy kiválasszák Gašpar utódját.  

 

 hirdetes_810x300  

Pellegrini elmondta, hogy már tárcaközi egyeztetésen van az a törvény, amely a mindenkori rendőrfőkapitány személyének kiválasztását kivenné a belügyminiszter hatásköréből, és áthelyezné azt a kormány vagy a parlament kezébe.

 

A kormányfő szerint a nyári szünet erről már első olvasatba a parlamentbe kerülhet a javaslat, ősszel pedig a második olvasat után pedig még idén az új törvény szerint választanák meg az új rendőrfőkapitányt.

 

Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!