Robert Fico, a Smer elnöke is reagált Andrej Danko (SNS) mai sajtótájékoztatójára. A házelnök szerint Peter Pellegrini több döntéséről sem értesítette előre koalíciós partnerét, így az SNS azokról csak a sajtóból értesült. Danko többek között az országos rendőrfőnök visszahívásának bejelentését nehezményezte és személyes találkozóra hívta Pellegrini kormányfőt.

 

Robert Fico szerint a kormánykoalícióban levő különbségek és programprioritásbeli eltérések ellenére ez az egyedüli értelmes alternatíva az ország irányítására.

 

„A kulcskérdés a kormányprogram, melynek megvalósításában Peter Pellegrini a Smer és Fico személyes támogatását is élvezi. A jelenlegi kormánykoalíció az egyedüli értelmes alternatíva az ország számára,” reagált az Aktuality.sk számára a Smer sajtóosztálya.

 

 hirdetes_810x300  

A harmadik koalíciós párt, a Most-Híd nem osztja az SNS véleményét, melyet Andrej Danko pártelnök képvisel.

 

„Számunkra továbbra is érvényes a kormányprogram, mely a külpolitikát érintően egyértelmű,” jelentette ki a Most-Híd, mely szerint a koalíciónak az ország előtt álló fontos és komoly feladatok megoldására kell összpontosítania, „amihez nem járul hozzá az esetleges különböző vélemények sajtón és közvéleményen keresztül való tálalása“ – zárta a párt.

 

Peter Pellegrini időközben bocsánatot kért az SNS-től, hogy előre nem tájékoztatta őt Peter Gašpar országos rendőrfőnök távozásáról. Mint elmondta, kedden nagyon sok minden történt, és igyekezett a koalíció érdekében lépni. Az új belügyminiszter személyéről a Koalíciós Tanács ülésén is szó lesz. Danko csütörtöki találkozójával kapcsolatban Pellegrini úgy fogalmazott, hogy nem gondolja, hogy az SNS elnökének személyes problémája lenne vele, szerint csak „jobban meg akarja őt ismerni.“

 

Aktuality.sk/DenníkN/Körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!