Peter Pellegrini és Andrej Danko ma délután munkamegbeszélésen vettek részt, miután az SNS vezére szerdán élesen kritizálta az új kormányfőt.

 

Danko a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a koalíción belül nincsenek viták a rendőrfőkapitányi poszttal kapcsolatban, sokkal inkább a koalíció normális működését érintő témákban vannak nézeteltérések.

 

Danko ismét az ellenzéket kritizálta. Szerint az ellenzéki pártok nem tudatosítják, hogy mit jelent kormányozni.

 

 hirdetes_810x300  

„Természetesen számomra nagyobb szakember Gajdoš, mint Galko. Nagyobb szakember Janko Richter mint Krištúfková, Zelník mint Cigániková, és sorolhatnám.“

 

Pellegrini szerint a nézeteltérések csupán az elmúlt hektikus időszak böjtje.

 

„A találkozó barátságos, konstruktív és szakmai volt”

 

mondta a kormányfő, valamint hozzátette, hogy biztosította az SNS-t arról, hogy számára prioritást élvez a kormányprogram teljesítése.

 

Pellegrini megnyugtatta Dankot az ország külügyi-politikai irányultságát érintően is, amely egyértelműen proeurópai. Ugyanakkor biztosította a nemzetieket, hogy nem fognak változtatni az Oroszországgal szembeni hozzáállásukon sem.

 

Pellegrini kifejtette, hogy az SNS-es miniszterek is kellő teret kapnak majd, hogy sikeresek lehessenek. A kormányfő úgy fogalmazott, hogy azzal az érzéssel hagyja ott Dankoékat, hogy nincsenek köztük nyitott kérdések a félreértések. Ugyanakkor jelezte, hogy ha szükséges, kész tárgyalni a Most-Híddal is.

 

Körkép.sk

Nyitókép: dennikn.sk/Tomáš Benedikovič

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!