Robert Fico már a keddre készül, akárhogy is végződik, győztesként fog viselkedni – értékelte Robert Fico mai sajtótájékoztatóját Tomáš Koziak politológus. Fico ma felszólította Andrej Kiska államfőt, hogy nem induljon a jövőre esedékes elnökválasztáson, mert „morálisan nem szalonképes”. Kiska kedden jelenti be, hogy indul-e az államfőválasztáson.

 

„Ha Kiska úgy dönt, nem indul, Fico majd azt mondja, persze, a vád olyan súlyos volt, hogy Kiskát elhiteltelenítette volna, és ezért nem vesz részt a versenyben. És ha esetleg az elnök azt mondja, beszáll a versenybe, Fico előhúzza ezeket a súlyos vádakat, és azt mondja majd, hogy Kiska morálisan kudarcot vallott és nincs joga jelöltetni magát. Ez arra utal, hogy győztesnek akarja mutatni magát”

 

fogalmazott a politológus, aki szerint Ficonak több oka is van, hogy támadja Kiskát. Az egyik személyes jellegű, hiszen a jelenlegi köztársasági elnök volt az egyetlen, akivel szemben valaha is vesztett.

 

A másik ok az a tény, hogy Kiska Fico számára hiba a rendszerben.

 hirdetes_810x300  

 

„Kiska az egyetlen intézmény, az egyetlen ember, akinek sikerült ellenállnia Ficonak és a kulcsfontosságú pillanatokban rámutatott a lényegre. Kiska nagyon megnehezítette helyzetét, mikor még kormányfő volt, ezért egyszerűen szeretne minél nagyobb kárt okozni neki politikai karrierje végén”

 

magyarázta a szakértő.

 

HNonline.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!