A pöstyéni kórház egymillió euróval túlárazott CT-beszerzése ügyében a nyomozás lállítása abszurd lépés – véli Alan Suchánek (OĽaNO) ellenzéki képviselő.

 

„Mikor leállítanak egy nyomozást ez egy millió euróval túlárazott ügylet kapcsán, akkor ugyan mennyire bízhatnak meg a polgárok az államban? Itt nem használhatják az „eset nem történt meg” formulációt. Elismerték ugyan, hogy megtörtént, de úgy döntöttek, hogy nem volt bűncselekmény”

 

fogalmazott. Suchánek szerint a 2014-ben vásárolt CT-berendezés 1 millió euróval volt drágább az ugyanolyan teljesítményű, csak két évvel korábban közbeszerzés során vásárolt berendezéstől.

 

„Saját magukat hazudtolták meg, mert azt állították, hogy a 2012-es beszerzés volt túlárazott, aztán vásároltak egy ugyanolyan teljesítményű CT-t egymillió euróval drágábban. A NAKA nyomozója már kidolgozta a vádemelési javaslatot, de leállították.”

 

 hirdetes_810x300  

magyarázta. Hozzátette, hogy akkor a Smer emberei (köztük Renáta Zmajkovičová) ülhettek a kórház felügyelőbizottságába és igazgatótanácsába.

 

„Sajnos nem a kórház érdekeit jöttek képviselni, hanem a magukét”

 

Juraj Blanár (Smer) parlamenti képviselő, a parlament egészségügyi bizottságának elnöke úgy nyilatkozott, „nincs oka nem bízni kollégáiban” a Smerből, és azzal vádolta meg Sucháneket, hogy konkrét cégnek lobbizott az említett CT kapcsán.

 

„Ha kétségei vannak a nyomozás leállítását illetően, Suchánek úrnak minden legitim eszközzel fel kéne lépnie a Főügyészség döntésével szemben, ahelyett, hogy Matovič módjára támadja a demokrácia alapjait”

 

mondta a smeres politikus, Zsolna megye egykori megyeelnöke.

 

Teraz.sk

nyitókép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!