Az Elektronikus Kommunikáció Szabályozásáért felelős hivatal figyelmeztetése szerint ismét külföldi, egzotikus telefonszámokról hívogatják a szlovákiai állampolgárokat.

 

A TVnoviny portál szerint egy 88-as előhívószámról van szó, ami valamelyik ázsiai országhoz tartozik. Miután az illető felveszi a telefont, a másik fél csendben marad, majd megszakítja a vonalat.

 

 „Az „egzotikus“ idegenben ténykedő spekulánsok abban bíznak, hogy győzedelmeskedik az emberi kíváncsiság és elővigyázatlanság, így újra visszahívják őket. A legegszerűbb és leghatékonyabb védekezés az, hogy semmilyen ismeretlen számot nem hívunk vissza“

 

– mondta az Elektronikus Kommunikáció Szabályozásáért felelős hivatal szóvivője, Roman Vavro, majd hozzáteszi, hogy a telefonhívás fogadása ingyenes.

 hirdetes_400x285  

 

 „Az „egzotikus“ idegenben ténykedő spekulánsok egy olyan automatikus pogramot használnak a saját meggazdagodásukra, amelyik véletlenül generál ki olyan telefonszámokat, amelyeket aztán feltárcsáz. A spekulánsok célja az, hogy az illető visszahívja őket, amiért a pénz az ő markukat üti“

 

– magyarázta Vavro.

 

Az ilyen telefonhívásért járó összeget az adott telefonszolgáltató árlistája alapján számlázzák ki.

 

Aktuality.sk/TVnoviny

Nyitókép: TV Markíza

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!