Marián Slobodník már 2012-ben is nagy eséllyel pályázott az országos rendőrfőkapitányi posztra, akkor azonban Robert Kaliňák Tibor Gašpart választotta. Jelenleg Slobodník Horvátországban teljesít küldötti szolgálatot. Júniustól a Nový Čas bulvárlap értesülései szerint ő kaphatja meg a távozó Gašpar posztját.

 

Slobodníkról azt is tudni érdemes, hogy mikor Iveta Radičová kormánya hivatalba lépett, és az országos rendprfőnök Jaroslav Spišiak lett, az összes kerületi főkapitányt lecserélte, kivéve Slobodníkot.

 

Slobodník állítólag élvezte Spišiak bizalmát, ám pont az ő kerületi vezetése alatt robbant ki egy botrány: több rendőr egy Dóval közelében kigyulladt kamionból ellopott mobilokat használt.

 

 hirdetes_810x300  

Az Aktuality.sk értesülései szerint Slobodníknak is voltak kétes ügyletei. Vett egy Harley Davidsont Jozef Švidráňtól, akiről a Plus 7 dní régebben azt írta, hogy ott ült a vádlottak padján Mikuláš Černákékkal, a bíróság pedig el is ítélte őt luxusautókkal való üzérkedés miatt.

 

A hetilap azt is leírta, hogy azt a bizonyos motorkerékpárt maga Švidráň a központi szervezettbűnözés elleni hivatal egyik igazgatóhelyettesétől, Jozef Mičietától szerezte, aki később a SIS egyik magasrangú vezetője lett.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!