Ha Andrej Kiska államfő pártot alapítana, csak a jobboldal következő „szétverője” lenne. Legalábbis ezt gondolja Richard Sulík, a legerősebb ellenzéki párt, az SaS vezetője.

 

Kiska nemrég hozta nyilvánosságra, hogy nem indul a jövő évi államfőválasztáson, viszont ez nem jelenti azt, hogy elhagyná a politikát.

 

„Ezek olyan kijelentések, amelyek irritálják a választókat. Először azt hallják, hogy a család fontosabb neki, ezért nem fogja az elnöki feladatokat végezni. Ez, úgy saccolom, hogy havonta 150 óráját veszi igénybe. Utána viszont bejelenti, hogy átmegy a pártpolitikába. A saját tapasztalataimból tudom, hogy mindegy, hogy milyen formában fonódik bele a pártpolitikába, az mindig nonstop munka. És az nem 150, hanem 300 óra lesz.”

 

nyilatkozta Sulík a SME-nek.

 hirdetes_400x285  

 

Kiska múlt héten az Aktuality.sk-nak adott interjújában azt mondta, hogy „csak a hülye ember nem változtat a véleményén, ha megváltoznak a körülmények”.

 

Sulík szerint az, hogy jó-e Szlovákiának, ha Kiska belép a pártpolitikába, attól függ, hogy milyen formában teszi majd. Szerinte, ha az összevont Progresszív Szlovákia és Együtt (Spolu) élére állna, annak lenne értelme.

 

aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk/Branisla Wáclav

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!